Custom Tunnel

JudeK
Posts: 3

Custom Tunnel

Postby JudeK » March 12th, 2017, 3:11 pm

Hello,

I am trying to set up a custom tunnel on a local IPFire server to a remote CentOS server, but I am so far not receiving ping replies. I have used the following lines on both ends:

ip tunnel add test mode gre remote x.x.x.x local y.y.y.y dev red0 ttl 64
ifconfig test 10.0.0.51 netmask 255.255.255.0 pointopoint 10.0.0.52
ifconfig test mtu 1500 up
ip link set test up

I have followed these up by restarting the firewalls on both ends (IPFire: /etc/init.d/firewall start). I would appreciate some help.

Thank you.

User avatar
Arne.F
Core Developer
Core Developer
Posts: 7273
Location: BS <-> NDH
Contact:

Re: Custom Tunnel

Postby Arne.F » March 15th, 2017, 9:58 am

Unknown incoming traffic on red will rejected by the firewall. Check the logs and create a rule to accept this.
Arne

Support the project on the IPFire whishlist!

Image

Image

Image
PS: I will not answer support questions via email and ignore IPFire related messages on my non IPFire.org mail addresses.

JudeK
Posts: 3

Re: Custom Tunnel

Postby JudeK » March 16th, 2017, 7:33 pm

Thanks for the reply. I've also included rules to accept traffic, and even tried with other servers in vain. The problem may be some router at the other end that blocks traffic. I'll keep at it, and post something if it works.

JudeK
Posts: 3

Re: Custom Tunnel

Postby JudeK » March 27th, 2017, 7:38 am

Hello again,
I've confirmed that the remote end is able to ping my IPFire server, but I am so far unable to receive replies on my end. I've tried in vain including iptables rules in different files:

/etc/init.d/firewall
/etc/sysconfig/firewall.local ("Start" rules)

My guess is that the P2PBLOCK or other preconfigured rules are overriding my custom rules. I would appreciate help.
Thank you.


Return to “Installation”



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest