Search found 47 matches

by dragonslayr
July 29th, 2019, 12:33 am
Forum: IPFire in General
Topic: After clean install and restore, all graphs are broken
Replies: 12
Views: 2194

Re: After clean install and restore, all graphs are broken

ipfireuser5150 wrote:
July 27th, 2019, 7:15 pm
Found a fix for this. Add these lines to your list of commands:
/etc/init.d/vnstat stop
rm -f /var/log/vnstat/*

So in total:

/etc/init.d/collectd stop
/etc/init.d/vnstat stop
rm -fRv /var/log/rrd/*
rm -f /var/log/vnstat/*
/usr/sbin/sensors-detect
reboot
Added to my notes. Thanks!
by dragonslayr
July 22nd, 2019, 3:30 pm
Forum: IPFire in General
Topic: After clean install and restore, all graphs are broken
Replies: 12
Views: 2194

Re: After clean install and restore, all graphs are broken

From my notes that I got probably from this forum:

If graphs are messed up,

/etc/init.d/collectd stop
rm -fRv /var/log/rrd/*
/usr/sbin/sensors-detect
reboot

After reboot wait about 15 minutes and all the graphs will be working. :)
by dragonslayr
July 22nd, 2019, 3:23 pm
Forum: Addons
Topic: openvpn works but I get an alert on ipfire
Replies: 4
Views: 1183

Re: openvpn works but I get an alert on ipfire

Here's what I've done. (On serveral machines) to fix this. ******** Error ******************** Your host certificate is not RFC3280 compliant. Please update to the latest IPFire version and generate as soon as possible a new root and host certificate. Replace the contents in /var/ipfire/ovpn/openssl...
by dragonslayr
February 15th, 2019, 9:41 pm
Forum: IPFire in General
Topic: transparent on blue doesn't work
Replies: 4
Views: 1056

Re: transparent on blue doesn't work

Again, I've not found the solution, however, after speaking to the "powers that be", I can stop worrying about auth on the blue interface. I got around that by: Under "Network based access control" Unrestricted IP addresses (one per line): 192.168.5.0/24 And down below under "Global authentication s...
by dragonslayr
February 15th, 2019, 7:15 pm
Forum: IPFire in General
Topic: transparent on blue doesn't work
Replies: 4
Views: 1056

Re: transparent on blue doesn't work

Thanks for your reply. Gave me new insights. I have not found the issue yet, but did not want you to think I didn't greatly appreciate the thoughtful response. I can narrow things down a bit. The actual problem appears to be the authentication page never comes up in transparent mode, thus the connec...
by dragonslayr
February 14th, 2019, 7:30 pm
Forum: IPFire in General
Topic: transparent on blue doesn't work
Replies: 4
Views: 1056

Re: transparent on blue doesn't work

More info, Proxy port is 8080 Transparent port is 3128 two networks are: 192.168.1.0/255.255.255.0 192.168.5.0/255.255.255.0 I looked at relevant squid config files. All looks as I'd expect it to. Firewall rules say blue to internet allowed. (And works as long as not transparent mode. I'm really at ...
by dragonslayr
February 13th, 2019, 7:16 pm
Forum: IPFire in General
Topic: transparent on blue doesn't work
Replies: 4
Views: 1056

transparent on blue doesn't work

On the blue interface, when I set the transparent, I can no longer get to the internet. ***************************** ERROR The requested URL could not be retrieved The following error was encountered while trying to retrieve the URL: http://www.google.com/ Access Denied. Access control configuratio...
by dragonslayr
January 14th, 2019, 9:41 pm
Forum: IPFire in General
Topic: Need another gatway in a vm
Replies: 1
Views: 353

Re: Need another gatway in a vm

:) Reckon I'll give it a whorl and let you guys know.. :)
by dragonslayr
January 8th, 2019, 11:15 pm
Forum: IPFire in General
Topic: Need another gatway in a vm
Replies: 1
Views: 353

Need another gatway in a vm

I need a gateway that uses the transparent proxy for some ip's only.

My thought was set up an instance of ipfire in the proxmox box for these. Course, both virtual network cards would be in the local network.

Think this would work? Sole purpose here is to filter the traffic of those ip's only.
by dragonslayr
July 13th, 2018, 4:42 pm
Forum: IPFire in General
Topic: how to block https from transparent mode in green0 interface
Replies: 15
Views: 23112

Re: how to block https from transparent mode in green0 interface

I realize this is an old post, but I just implemented this and it does seem to work. I also created another group called facebook allow. I then added in "hosts" each ip that was allowed. Then we were able to create a single rule that enables facebook for this group. (Make sure to move the rule above...
by dragonslayr
February 6th, 2018, 6:44 pm
Forum: IPFire in General
Topic: openvpn OpenSSL produced an error: 256
Replies: 5
Views: 3747

Re: openvpn OpenSSL produced an error: 256

I backed up that /var/ipfire/ovpn/certs/index.txt
then deleted line 3
It seems to have solved the issue. Many thanks!!!
by dragonslayr
February 6th, 2018, 5:32 pm
Forum: IPFire in General
Topic: openvpn OpenSSL produced an error: 256
Replies: 5
Views: 3747

Re: openvpn OpenSSL produced an error: 256

Thanks for pointing me to the log file. What I get from there is: Please enter the following 'extra' attributes to be sent with your certificate request A challenge password []:An optional company name []:Using configuration from /var/ipfire/ovpn/openssl/ovpn.cnf entry 3: invalid expiry date I've tr...
by dragonslayr
February 5th, 2018, 11:26 pm
Forum: IPFire in General
Topic: openvpn OpenSSL produced an error: 256
Replies: 5
Views: 3747

openvpn OpenSSL produced an error: 256

I've openvpn configured and working.
I originally just had one user, but now then, when I try to create another road-warrior, I get OpenSSL produced an error: 256

I did go look at the file /var/ipfire/ovpn/ovpnconfig and see the one user I have.

Any ideas on knocking openssl in the head?
by dragonslayr
November 30th, 2017, 7:04 pm
Forum: IPFire in General
Topic: ping not working on red
Replies: 1
Views: 531

ping not working on red

I have one ipfire box which is probably overkill for where it's at, with literally NO config tweeks, no proxy no nothing turned on. However I can not ping it from outside the network. It sits behind an att nvg510 set to bridge mode with a static address. All my other boxes have ping enabled by defau...
by dragonslayr
October 2nd, 2017, 9:13 pm
Forum: IPFire in General
Topic: ipsec vpn error 809
Replies: 3
Views: 1300

ipsec vpn error 809

Trying to set up a vpn for roadwarriors, I enabled ipsec and went through the steps on the wiki. However, on the client (windows 7), I get error 809 which basically says the server is not responding. Maybe a hint here: https://superuser.com/questions/912252/error-809-when-trying-to-connect-windows-7...