Search found 458 matches

by Deepcuts
March 24th, 2016, 5:25 am
Forum: IPFire in General
Topic: Latency and cpufrequtils
Replies: 0
Views: 335

Latency and cpufrequtils

Hello, It seems that while using cpufrequtils and the system is idle, the latency to an outside host will jump from 1-2 ms to a steady 5 ms. While idle, the CPU will run at 800 Mhz, which I think should be plenty. To test this, I installed and ran: sysbench --test=cpu run During sysbench testing, th...
by Deepcuts
March 24th, 2016, 3:25 am
Forum: IPFire in General
Topic: Install on M.2 nvme - not booting
Replies: 36
Views: 7925

Re: Install on M.2 Samsung SM951 Series

Using the flash image I have successfully started IPFire from my Samsung SM-951 SSD. I have to say it was a lengthy process just because my main computer does not have an M.2 port so I had to install Windows on another hard drive, get http://m0n0.ch/wall/physdiskwrite.php and write the image to the ...
by Deepcuts
March 14th, 2016, 9:49 pm
Forum: IPFire in General
Topic: Install on M.2 nvme - not booting
Replies: 36
Views: 7925

Re: Install on M.2 Samsung SM951 Series

Never tried this before on an SSD.
Will try and report back.
by Deepcuts
March 13th, 2016, 7:36 pm
Forum: IPFire in General
Topic: Install on M.2 nvme - not booting
Replies: 36
Views: 7925

Re: Install on M.2 Samsung SM951 Series

It is nvme
by Deepcuts
March 13th, 2016, 12:18 pm
Forum: IPFire in General
Topic: Install on M.2 nvme - not booting
Replies: 36
Views: 7925

Install on M.2 nvme - not booting

Hello, Anyone succeeded installing IPFire on an M.2 SSD like http://www.samsung.com/semiconductor/products/flash-storage/client-ssd/MZVPV128HDGM?ia=831 ? For me, the install goes without an error, but it cannot boot. Grub is being installed, but it cannot find the UUID and leaves me in grub rescue. ...
by Deepcuts
March 3rd, 2016, 6:45 pm
Forum: IPFire in General
Topic: [SOLVED] apcupsd shutdown UPS
Replies: 1
Views: 604

[SOLVED] apcupsd shutdown UPS

Hello, Today I had my first prolonged power blackout. The IPFire machine was cleanly shutdown by apcupsd but the UPS itself was not powered off. Tested 3 times just to be sure. Anyone has any idea about how can I setup apcupsd to killpower the UPS before halt? The reason is that if the IPFire machin...
by Deepcuts
March 2nd, 2016, 12:20 am
Forum: IPFire in General
Topic: Can't register for this forum with my email address
Replies: 6
Views: 1248

Re: Can't register for this forum with my email address

I couldn't register with my gmail.com address either.
by Deepcuts
March 1st, 2016, 3:28 pm
Forum: IPFire in General
Topic: DDNSNotFound
Replies: 0
Views: 203

DDNSNotFound

Hello, later edit: it seems to have fixed by itself. Still have no clue what caused this error. even later edit: after a router reboot, the problem is back. Might be because the ddns script runs before the PPPoE connection is actually established. Waiting 12 hours or so for the next update is a pain...