Intel WiFi Link 5100 / Modell 512AN_MMW not working

Everything about WLan and hostap
Post Reply
tatric
Posts: 1
Joined: January 17th, 2017, 9:29 pm

Intel WiFi Link 5100 / Modell 512AN_MMW not working

Post by tatric » January 17th, 2017, 9:43 pm

[root@ipfire bin]# ip link set blue0 up
[root@ipfire bin]# iw blue0 link
Not connected.
[root@ipfire bin]# sudo iw blue0 scan
command failed: Input/output error (-5)
[root@ipfire bin]# ip link show blue0
4: blue0: <NO-CARRIER,BROADCAST,MULTICAST,UP> mtu 1500 qdisc fq_codel state DOWN group default qlen 1000
link/ether 00:21:5d:55:a1:a3 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
inet 192.168.87.1/24 brd 192.168.87.255 scope global blue0
valid_lft forever preferred_lft forever
[root@ipfire bin]#iwconfig
blue0 IEEE 802.11abgn ESSID:off/any
Mode:Managed Frequency:2.412 GHz Access Point: Not-Associated
Tx-Power=15 dBm
Retry short limit:7 RTS thr:off Fragment thr:off
Encryption key:off
Power Management:off

Yet all red and wont configure in the GUI
Any ideas? i Know that this card worked great in a Ubuntu laptop for several years.

User avatar
Arne.F
Core Developer
Core Developer
Posts: 8522
Joined: May 7th, 2006, 8:57 am
Location: BS <-> NDH
Contact:

Re: Intel WiFi Link 5100 / Modell 512AN_MMW not working

Post by Arne.F » January 18th, 2017, 6:22 am

The iwlwifi driver has a bug that crash it at channel scan on grsecurity patched kernels so such card will not work in client mode.
If the firmware is also block the ap/master mode this card is not useable in IPFire.
Arne

Support the project on the donation!

Image

Image

Image
PS: I will not answer support questions via email and ignore IPFire related messages on my non IPFire.org mail addresses.

Post Reply