Network card swap.. Have to re-install?

Questions & Discussion about the right Hardware to run IPFire on
Post Reply
tx.hermit
Posts: 24
Joined: May 26th, 2018, 6:12 pm

Network card swap.. Have to re-install?

Post by tx.hermit » June 27th, 2018, 5:58 pm

Most of the times I reconfigure the network settings, IPFire hangs. I don't know if this is just a problem for me or if it just happens. But I have found myself needing to disable the onboard and pull out the add on nics to replace them with a dual intel card.

If I do that, should I assume I will have to re-install to make everything go smoothly? Or should it work by just re-configuring after boot?

Just trying to guesstimate the downtime for the network.

Thanks.

zargano
Posts: 62
Joined: December 29th, 2017, 7:50 pm
Location: Nordlicht im Ländle

Re: Network card swap.. Have to re-install?

Post by zargano » June 27th, 2018, 8:42 pm

To reconfigure your NICs (e.g. after replacement), login as root on the console, then run setup and configure your NICs as required. That should be sufficient.

User avatar
Arne.F
Core Developer
Core Developer
Posts: 7733
Joined: May 7th, 2006, 8:57 am
Location: BS <-> NDH
Contact:

Re: Network card swap.. Have to re-install?

Post by Arne.F » June 28th, 2018, 1:52 pm

In the most cases you have to remove and readd all nic's in the setup if a assigned nic is missing.
Arne

Support the project on the IPFire whishlist!

Image

Image

Image
PS: I will not answer support questions via email and ignore IPFire related messages on my non IPFire.org mail addresses.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest